Spring naar content
Marketing

Eerste stap richting talenten en bedrijven

Breda, een stad die barst van innovatieve bedrijven, kwalitatief onderwijs en eigenwijze broedplaatsen. Aan Breda Marketing de uitdaging om twee nieuwe doelgroepen te laten zien waarom Breda de stad is om te studeren en te werken. Met Bredaas talent in de hoofdrol.

Tekst: Nicky Basstein
januari 2023

ondernemersverhalen
k
weergaven
inspirerende werkplekken
creatieve broedplaatsen
Share

Naast bewoners en bezoekers heeft Breda Marketing de uitdaging om Breda te positioneren als stad van creatief talent, specifiek binnen de sectoren gaming, robotica en circulariteit. Breda kent volop talent, we vertellen het echter veel te weinig. Wist je dat Breda de 3de Game University ter wereld heeft? Nou, precies. Dit en vele andere verhalen halen we op en etaleren we op onze kanalen.

Om deze doelgroepen effectief te bereiken, is aanvullend onderzoek nodig. Het identificeren van de behoeften van deze doelgroepen en het vinden van de beste manieren om hen te bereiken staan hierin centraal. Hoewel deze plannen eind 2023 verder in gang worden gezet, is Breda Marketing toch alvast van start gegaan. We noemen dat ‘de basis op orde” brengen.

In samenwerking met gr8 Agency werden verhalen opgehaald bij ondernemers en creatieve talenten. Zij die laten zien hoe we samen bouwen aan de stad van de toekomst. Op welkominbreda.nl (nu explorebreda.com) is een plek gecreëerd waar zij vertellen waarom Breda de stad is om te wonen, studeren en te werken.

Daarnaast werden de relevante evenementen, broedplaatsen, leer- en werklocaties, impactmakers en het aanbod van de stad gepresenteerd op deze pagina. Dit is natuurlijk pas het begin en deze landingspagina wordt in de komende tijd steeds meer verrijkt met relevante content voor de nieuwe doelgroepen.

Gr8 Agency is in gesprek gegaan met Mitch (City of Imagineers), Margot (Breda Robotics), René (Breda Game City) en Lisette & Elodie (Electron). Zij vertelden in een interview waarom Breda de stad is om je creativiteit te ontwikkelen.

Ook spraken we met Saskia van Triple O Campus, Bonny van STEK, Arthur van B’WISE en Maurice van 076@WORK over de inspirerende werkplekken in Breda. Plekken waar je jezelf optimaal kunt ontplooien en elkaar verder brengt. Waar ruimte is om successen, maar óók fuck-ups te delen.

Deze inspirerende verhalen dienden als een eerste stap om het unieke karakter van Breda te presenteren aan de doelgroepen van studenten en bedrijven. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het op: https://www.explorebreda.com/nl/werken-studeren