Spring naar content
Marketing

Explore Breda

Creative City Lovers helpen om initiatieven van de grond te krijgen, en co-creëren zo de stad van morgen. Ze zijn nieuwsgierig, houden van avontuur, en gaan graag buiten de gebaande paden. Vanuit het concept ‘Explore’ willen we de doelgroep verleiden om in Breda op verkenning te gaan.

routes
uitgelichte ondernemers
downloads
K
Routeweergaven in 2023
Share

Beeld van Breda
In stad en land heeft Breda een goede naam. Befaamd is het historisch centrum: gezellig en bourgondisch. Wie iets verder kijkt, ontdekt een nog rijker palet. Verrassende initiatieven en ontluikende locaties, waarmee Breda in potentie een nog breder publiek kan aanspreken.

De voorwaarden voor een rijker imago zijn dus zeker aanwezig. In onze activiteiten richten we ons op het etaleren van deze nog verborgen pareltjes. Zo laten we zien wat Breda te bieden heeft, en dagen we de Creative City Lover uit om ook deze kanten van Breda te ontdekken.

Samen voor Breda
Vanuit het verhaal van Breda en in aansluiting met de ambities van Explore, hebben we thema’s geformuleerd: creatief, groen en historie. In gesprek met ondernemers en initiatiefnemers in de stad, geven we deze thema’s invulling. Hoe kunnen we impactvol uitdragen wat Breda te bieden heeft?

We helpen met het ontwikkelen van de ideeën die belanghebbenden met ons delen. Zo komen we tot praktische oplossingen om het aanbod bezoekbaar te maken. Vervolgens geven we die oplossingen zichtbaarheid. Een voorbeeld hiervan zijn de thematische Explore Breda Routes.

Deze routes verbinden publiekstrekkers in het historische centrum met minder bekende locaties elders in de stad. Hiermee wijzen we bezoekers en Bredanaars de weg naar nieuwe ontdekkingen, creëren we nieuwe trots en verrijken we het imago van Breda.

De bezoekers lopen de routes gemakkelijk via de app of website en ontdekken zo verborgen, creatieve en groene hotspots in de stad.

Verborgen parels kunnen het beeld van Breda als ‘leuke winkelstad' verrijken.
Joyce Wijnen

Wat doen we?
Met Explore Breda vergroten we de zichtbaarheid van het merk, de ondernemers en het aanbod in Breda. On- en offline zoeken we doelgroepen en belanghebbenden op. Dat doen we door campagnes en publicaties te creëren, en meetings en events te organiseren.

We nodigen pers en influencers uit om deze thema’s te ontdekken. Met events betrekken we bewoners, bezoekers, ondernemers en talenten bij thema’s. Verder is het gedachtegoed van Explore Breda de basis voor de digitale strategie.

Tot slot

Verder op weg

Explore Breda blijft in ontwikkeling. Met belanghebbenden werken we aan nieuwe routes. We onderzoeken de mogelijkheden van nieuwe middelen en kanalen. Zie je kans om hieraan bij te dragen? Laat het ons weten!