Spring naar content
Making

Explore Creative Breda

De route Explore Creative Breda leidt geïnteresseerden langs creatieve hotspots. Deze mogen – nee, moeten– door een breder publiek ontdekt worden, zeker door Creative City Lovers. Dat is van groot belang voor de ontwikkeling van Breda.

Tekst: Paul Stekelenburg
Beeld: Ruben Klink

april 2023

K
paginaweergaven in 2023
K
gebruikers in 2023
downloads in 2023
creatieve ondernemers
Share

Opkomende stadsdelen

Breda staat alom bekend als gezellig en bourgondisch. Toeristen en inwoners weten het historische centrum goed te vinden. Elders in de stad komen nieuwe hotspots op, die de allure van de stad vergroten.

Ruim 10 jaar geleden vestigden creatieve ondernemers zich rondom de kades van de Belcrumhaven. Zij transformeerden leegstaande overslagplaatsen en opslagterreinen tot de centrale broedplaats van de Bredase creatieve scene.

Dankzij vernieuwende initiatieven ontplooit Breda zich als creatieve stad, en het is de ambitie om hierin verder te groeien.

Match met doelgroep

Creative City Lovers zoeken buiten de gebaande paden naar vernieuwend aanbod, vaak op het gebied van cultuur en duurzaamheid. Ze steunen lokale initiatieven, waardoor die tot bloei kunnen komen.

Het overkoepelend concept Explore daagt bezoekers en (nieuwe) Bredanaars uit om nieuwe delen van Breda te ontdekken. Het onderdeel Explore Creative Breda is gericht op Creative City Lovers, en brengt de creatieve hotspots aan het Havenkwartier onder de aandacht.

Explore Creative Breda

Met on- en offline producties vergroten we de zichtbaarheid van het Havenkwartier. We zoeken gericht de aandacht van Creative City Lovers, journalisten en influencers.

Creatieve route
Het centrale element is de route die het havenkwartier verbindt met het historische centrum. Hiermee trekken we mensen van bekende trekpleisters naar nieuwe ontdekkingen, en die vermeldingen blijven we aanvullen.

Ondersteunende uitingen
Met campagnes lichten we ondernemers en initiatieven individueel uit. Deze uitingen verleiden Creative City Lovers om de eerste stap te zetten, en uiteindelijk alle parels op de route te ontdekken.

Mobiele app
De Explore Breda app maakt alle Explore routes interactief beschikbaar. Het platform pusht aanvullende content, zoals tips van locals en ontdekkingen van andere gebruikers. De gebruiksgegevens benutten we om Breda steeds beter te presenteren.

Tot slot

Verder op weg

Net als de creatieve initiatieven in Breda, blijft Explore Creative Breda in ontwikkeling. Zie je kans om hieraan bij te dragen? Laat het ons weten!